• Meer dan alleen koffie
  • 2uur service
  • 365 24/7 bereikbaar
  • We doen wat we zeggen
  • Alles in eigen beheer

Wereld Milieu dag

Het is vandaag 5 juni wereld milieu dag, een dag waarin we weer eens geconfronteerd worden met ons eigen veroorzaakte problemen. Problemen die we ook zelf weer op moeten lossen om onze toekomstige generaties ook een fijn leven te kunnen bieden. En ja onze volgende generaties zijn mijn, jouw en onze kinderen! 

Lees meer »

Is duurzaam duurder?

Krijg regelmatig de vraag of wij als bedrijf duurder zijn dan andere koffiebedrijven, als ik vraag waarom denk jij dat, krijg ik het eerlijk te horen.

Lees meer »

Hoe wordt koffie verbouwd

Tot de tweede helft van de vorige eeuw werd op de meeste koffieplantages een traditionele verbouwmethode toegepast, waarbij de koffiestruiken onder de schaduw van hogere bomen werden gekweekt. De plantages hebben zich vervolgens verder ontwikkeld tot het verbouwen van koffie onder de volle of bijna volle zon. Pas in de afgelopen 10 jaar ziet men dat de landbouw langzamerhand weer terug naar het oorspronkelijke, traditionele model overgaat. Gemiddeld duurt het 2 tot 3 jaar voordat een nieuw geplante koffiestruik vruchten draagt en nog eens 5 of 6 jaar tot volledige productierijpheid is bereikt.

Lees meer »