Welke zakelijke koffieautomaat?

Gepubliceerd op 19 oktober 2023 om 09:00

Welke zakelijke koffieautomaat moet ik kiezen?

Ben je als bedrijf opzoek naar een zakelijke koffieautomaat, merk je al snel dat er veel keuze is aan soorten automaten en koffieleveranciers.

Hieronder hebben we weergegeven welke het meest voorkomende zijn.

 

Espressomachine of zoals sommige zeggen een bonenautomaat

De Espresso koffieautomaat is momenteel de meest gevraagde automaat. Je kan hier een goede verse bonen koffie mee maken waarbij ook nog eens een heerlijke geur vrijkomt.

Dus een echte beleving waarbij je het geluid hoort van het malen van de boontjes. Iedere luxe espressomachine heeft alle bedenkbare koffie variaties. Uiteraard ook met de optie verse melk.

 

Waarom kiezen we voor een espresso koffieautomaat? Eigenlijk is het antwoord heel simpel, omdat we thuis bijna allemaal gewend zijn om goede koffie te drinken, ook buiten de deur zijn er steeds meer luxere koffiezaken. Wist je trouwens dat de snelst groeiende groep tussen de 13 en 16 jaar oud is.

 

Toch kan je niet overal wegkomen met een espresso koffie, dit alles heeft te maken met piekmomenten waar meerdere mensen op hetzelfde moment samen komen.

Want kwaliteit kost nu eenmaal tijd, een kopje verse Espressokoffie kost al snel tot 35 seconden.

Dit betekend voor bedrijven een uitdaging als er een groep pauze heeft van 25 mensen en ze hebben maar een kwartier pauze. 25x35 seconden ben je al snel een kwartier verder.

 

Dus moeten bedrijven al meerdere machines plaatsen om iedereen tijdig in hun pauze van koffie te voorzien. Dit is natuurlijk een extra kostenpost waar bedrijven vaak niet op zitten te wachten. Natuurlijk zijn er bedrijven waar ze hier wel voor kiezen omdat ze simpelweg goede koffie willen voor hun medewerkers. Ook kost natuurlijk een espressomachine dagelijks extra tijd i.v.m. reinigen en wekelijkse schoonmaak.

 

Onderschat vooral niet hoe belangrijk het voor medewerkers is om goede koffie op het werk geserveerd te krijgen. Er zijn al vele onderzoeken gedaan naar het effect op goede of slechte koffie op het werk. Tegenwoordig wordt het gezien als goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Instant koffiemachines

Instant koffie of ook weleens oploskoffie of vriesdroogkoffie genoemd is de 2de populaire koffiesoort binnen het bedrijfsleven. Natuurlijk zijn hier ook goede heerlijke koffies mee te bereiden en heeft evenveel koffievariaties als een Espressomachine.

 

Zoals eerder gemeld kiezen bedrijven soms uit kostenoverwegingen voor een Instant koffiemachine.

Dit kan te maken hebben doordat er piekmomenten zijn tijdens pauzes en bedrijven niet willen of kunnen investeren in meerdere automaten.

Of simpel er niet genoeg budget is voor een Espressomachine en wij in Nederland toch gewend zijn we gratis koffie krijgen van onze werkgevers. Wist je dat wij hier in Nederland uniek zijn in het vertrekken van gratis koffie op de werkvloer!

 

Nog een andere reden kan zijn dat een bedrijf niet zit te wachten op het extra stukje dagelijks en wekelijkse onderhoud van een Espressomachine. Want dat is bij een instant machine minimaal, bijna te verwaarlozen.

 

Fresh brew machines

Fresh brew machines worden vaak vergeleken met filterkoffie, op zich niet vreemd. Zijn machines waar losse gemalen koffie ingaat en doormiddel van een filter koffie gezet wordt.

 

Wel zien we deze populatie de laatste jaren enorm afnemen, reden is toch dat de smaak van Espressomachines door de meeste koffieliefhebbers als beter ervaren wordt.

Ook zijn Fresh Brew machines duurder in aanschaf en zijn ze ook wat storingsgevoeliger, heeft ook te maken dat hier de laatste jaren nauwelijks op geïnnoveerd wordt, focus ligt nu eenmaal op Espresso en Instant.

Met Fresh Brew heb je namelijk ook niet die lekkere crème laag op je koffie, dat ook voor beleving en extra smaak zorgt.

 

Koffievariaties

Vrijwel iedere standaard koffiemachine kan eigenlijk alle koffievariaties bereiden, maar wil je een variatie met verse melk kan dit alleen met een Espressomachine.

 

Koffie (Café Crème)

Espresso

Cappuccino

Café au Lait

Latte macchiato

Chocolade

Creamy choc (koffie, cacao, melk)

Espresschoc (cacao, melk)

Soep soms optioneel

 

Welke keuze past dan bij mijn bedrijf?

Dit is afhankelijk van de wensen en budget van de klant, sommige kiezen dus voor budget koffie.

Een ander weer voor een luxere koffieautomaat en als de automaat in het zicht staat kiest men vaak voor een elegante koffieautomaat, want zeg eens eerlijk het oog wil ook wat.

 

Ook is het afhankelijk hoeveel koffiedrinkers of gebruikers zijn er per dag gemiddeld. Want dat bepaald de capaciteit van de machine.

 

De kosten van een koffieautomaat wordt dus ook grotendeels bepaald door het aantal gebruikers, hoeveel kopjes koffie er per dag gedronken worden.

 

Het is belangrijk dit zo goed mogelijk aan te geven aan de verkoopadviseur, want wat je wil voorkomen is dat je een te dure automaat koopt met overcapaciteit. Wat je ook wil voorkomen is een automaat met ondercapaciteit want dit betekend dat de automaat onnodige storingen gaat geven en de tellerstanden niet overeenkomen met hetgeen wat afgesproken is.

Beoordeel ook goed wat de verwachtingen zijn of het bedrijf gaat groeien, want de levensduur van een automaat is 8 jaar. Zou natuurlijk kapitaalvernietiging zijn als deze eerder vervangen zou moeten worden.

 

Schakel de hulp in van onze verkoopadviseur

Wij kunnen geheel vrijblijvend samen met de klant hun wensen en behoeftes inventariseren om te komen tot een goed en scherp voorstel. Het is altijd handiger om dit in een persoonlijk gesprek te doen. Zo kunnen we ook de locatie goed beoordelen en kijken welke vrije ruimte er is voor het type automaat.

Wij doen dit geheel vrijblijvend zonder verplichtingen, maar is voor de klant wel zinvol om geen miskoop te doen.

Three P Coffee is de duurzame koffieleverancier in de regio Midden West Brabant.

Wij bezorgen gratis met 100% elektrisch vervoer, onze suiker en creamersticks zitten verpakt in duurzame kunststof boxen met een emballage systeem om verpakkingsafval bij bedrijven terug te brengen.

 

Zo kunnen we ook je koffiedik retour halen, wij bezorgen dit bij ons partner de Prinsenzwam in Breda.

Hier worden oesterzwammen van gekweekt en na dit proces gaat het naar de voedseltuin voor een goede bodem. Dus geheel circulair van je (h)eerlijke koffie genieten.

 

info@threepcoffee.nl

0162-226073


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.