Duurzaamheid is voor ons een vanzelfsprekendheid

Wij bij Three P Coffee willen het verschil maken in duurzaamheid.

We moeten niet de utopie hebben dat wij als bedrijf de hele wereld kunnen veranderen, maar het begint bij jezelf en als iedereen wat doet komen we verder dan de afgelopen decennia of misschien beter gezegd eeuw.

 

In alles wat wij doen en/of inkopen denken we na hoe wij het verschil kunnen maken op gebied van duurzaamheid om ons klimaat zo min mogelijk te belasten.

 

Voor ons is de inkoopprijs niet het belangrijkste, maar welke impact heeft het op ons klimaat en waar kunnen we een positieve bijdragen leveren.

Uiteraard houden we rekening met de wensen en behoeftes van onze klanten.

 

We vervoeren alles 100% elektrisch, onze werkplek is klimaatneutraal. Dit alles wordt ondersteund door onze zonnepanelen waar wij ook ons elektrisch transport mee opladen.

 

Kortom, duurzaamheid en circulariteit staat hoog op ons verlanglijstje en doen wij als organisatie alles aan om hier een positieve bijdrage aan te leveren.

Wij willen namelijk een goed klimaat achterlaten voor onze nieuwe generatie, onze kinderen en kleinkinderen en ga zo maar door.

 

Wij hebben dit veroorzaakt dus is het niet meer dan normaal we dit ook zelf oplossen en dit niet doorschuiven, gewoon je verantwoordelijkheid nemen.


Circulair Koffiedik, koffiedroes, koffiedrab, koffiegruis afvoeren

Dit zijn allemaal termen die afkomstig zijn van overblijfselen na het zetten van een vers kopje koffie.

 

Als Nederlanders zijn we niets zonder koffie, dit blijkt uit recente cijfers dat wij zo'n 14 miljard kopjes koffie per jaar drinken en dit levert ongeveer 300 miljoen kilo koffiedik op. Dit verdwijnt bijna allemaal in de afvalcontainers. Zonde toch?

 

Wij bij Three P coffee  bieden circulaire Koffie aan, wij hebben een partnership met de prinsenzwam in Breda www.prinsenzwam.nl 

 

Wij leveren de boontjes, halen de koffiedik retour en leveren dit met ons 100% elektrisch vervoer aan de Prinsenzwam in Breda.

 

Hoe gaat dit proces?

Koffieleverancier “Three P Coffee” is een duurzame organisatie (Three P in de naam staat voor People Planet Profit) en haalt de koffiedik retour.

Dit doen wij met eigen transport 100% elektrisch en bezorgen dit bij onze partner Prinsenzwam in Breda.

 

Prinsenzwam geeft koffiedik een nieuw leven. Het is een goede voedingsbodem. Er wordt substraat van gemaakt dat dient als basis voor het kweken van oesterzwammen. Ook andere reststromen worden gebruikt, veelal organisch materiaal met een hoge droge stofgehalte (droog product). Zo wordt aan een organische kringloop gewerkt.

Vervolgens worden de oesterzwammen geoogst. Omdat afzet ervan ook lokaal gebeurt, heb je uiterst verse oesterzwammen. En dat proef je!


De uitgewerkte substraatzakken worden gecomposteerd. De vermicast (eindproduct) wordt als organische mest aangeboden om biodiversiteit in de bodem te verrijken. Het zorgt voor de basis van gezonde bloemen en planten in onze leefomgeving.

 

Smaak van de oesterzwam en wat kan je ermee?

Oesterzwammen hebben een licht pittige smaak en vaste structuur. Ze smaken heerlijk in diverse gerechten zoals bv. risotto. Verder zijn het bijzonder goede vleesvervangers. Oesterzwamkroketten en -bitterballen moet je eens proberen tijdens lunch of vrijdagmiddag borrel. Wedden dat je het niet bij één kan laten?

Wil je als organisatie of bedrijf oesterzwammen of snacks afnemen? Neem contact op. Wil je als particulier proeven van deze geweldige smaken? Laat het ons weten!

 

Dit betekend dat dit proces 100% circulair kan zijn, hoe mooi is dat?

 

Three P Coffee 0162-226073 info@threepcoffee.nl

Prinsenzwam 076-8897 934 info@prinsenzwam.nl

 

 


Recyclebaarheid van onze machines

Tijdens de ontwerpfase houdt onze fabrikant ETNA al rekening met de recyclebaarheid van haar machines.

Zo wordt er getracht om zo weinig mogelijk verschillende materialen onlosmakelijk met elkaar te verbinden.

Dit beleid heeft ertoe geleid dat de machines een zeer hoog recyclebaarheidspercentage hebben weten te realiseren.

 

Voorbeeld Dorado instant large tot 96,2 %

 

Energieverbruik van onze machines

Alle ETNA-koffiemachines hebben de beschikking over een Energy Saving Mode, waardoor er tijdens de levensduur een enorme energiebesparing plaatsvindt. Daarnaast zijn de Open Boilers, met name de Instant koffiemachines, goed geïsoleerd.


Hierdoor treedt er weinig warmteverlies op.

ETNA volgt het energieprotocol van de EVA
(European Vending Association).

 

Uiteraard zijn onze automaten voorzien van ledverlichting en energielabel A+

 

www.etna-ct.nl/duurzaamheid


Recycling Brita Waterfilter

Ook al onze Brita waterfilters die jaarlijks vervangen worden gaan retour naar de leverancier. Deze worden weer gerecycled en alle onderdelen worden weer hergebruikt. Dit betekend een circulair systeem.

 

We praten hier over kwaliteitsfilters en 100% circulair, precies 2 belangrijke reden waarom wij voor Brita Waterfilter kiezen 


Duurzame koffiebekers

Wij bieden ook een duurzame oplossing voor de koffiebekers.

Bekijk ons assortiment van Hardcups, er zijn diversen soorten verkrijgbaar.

 

De koffiebekers zijn gemaakt van hoogwaardig PP360 materiaal en vaatwas bestendig

Door gebruik te maken van onze duurzame koffiebeker draag jij bij aan ons milieu!

 

Doordat er na verloop van tijd gebruikerssporen kunnen ontstaan bieden wij hiervoor de duurzame oplossing!

 

Wij kunnen deze jaarlijks op basis van een abonnementsvorm duurzaam afvoeren zodat ze weer gerecycled worden en een nieuw leven krijgen. Dan ben je pas echt duurzaam bezig.

 

 

 


Terugbrengen van onnodig verpakkingsmaterialen

Wij proberen zoveel mogelijk verpakkingsmaterialen te hergebruiken of op verantwoordelijke manier af te voeren dor ze goed te scheiden.

Zo kunnen we alle verpakkingsmaterialen bij klanten retour nemen, klanten die wij periodiek bezoeken krijgen al geen omverpakkingen meer, maar de kleinste verpakking geleverd vanuit onze bezorgdienst.

 

Zo zijn al onze suiker, creamer en rietsuikersticks verpakt in kunststof boxen met een emballage systeem. Wij kopen deze in grootverpakking in en pakken deze zelf om. Hiermee brengen we verpakkingsafval bij bedrijven nog verder terug.


Uniek duurzaam thee concept zonder afval

Een belangrijke stap bij het verduurzamen van je koffiecorner.

Met onze Theebar heb je na je heerlijke kopje thee alleen de 100% composteerbare theebladeren en theezakje over. Bespaar tot honderden kilo’s rest- en papierafval per jaar.

 

Dit unieke thee concept verzorgen wij in samenwerking met onze thee partner en specialist.


Duurzame koffie & Thee

Transport 100% elektrisch

Alle automaten energielabel A


In 2015 is de Agenda voor Sustainable Development door de VN aangenomen. Resulterend in 17 doelen die wereldwijd gedeeld en nagestreefd worden.

Ook Three P Coffee is SDG17-partner en heeft zich gecommitteerd aan deze Sustainable Development Goals. (SDG Lokaal Oosterhout)

Deelnemer van Breda Circulair

Alle ondernemers hebben dezelfde circulaire missie en zoeken naar

gelijkgestemden of (sparring)partners om samen de transitie naar een circulaire economie in de regio Breda te versnellen